Kennismakingsles 10 maart: hoe omgaan met stress, angst of andere mentale pijn?

Voortaan 1 dinsdagavond per maand
…jouw kans om een kennismakingsles te volgen! Mindful zijn is niet zo moeilijk. Je moet er alleen af en toe bij stilstaan. Dus wie weet volstaat voor jou 1 les?
De les van komende dinsdag 10 maart staat in het teken van anders leren omgaan met mentale, fysieke of emotionele blokkades. Hoe herken ik die? Hoe kom ik van eigen maken, naar verwoorden en anders beleven?
Tarief is 25 euro voor ruim 1,5 uur. Dit krijg je retour als je vervolglessen afneemt. Les begint om 19.15 uur. Je doet mee in een groep van circa 4 deelnemers. Geef je op via info@mintraas.nl.

Wat krijg je tijdens de kennismakingsles ?
-hoe oefen ik meer bewustzijn en minder automatische piloot?
-wie is JKZ ? En helpt mindfulness volgens hem?
-hoe train ik bewust stil te zitten? ( Zitmeditatie)
-kunnen mintraas voor mij een ezelsbruggetje zijn?
-hoe train ik om verandering op te merken? (Yoga)
-wat kan ik thuis oefenen om opmerkzaam te zijn?
-kan ik ook mediteren bij weinig tijd? (Ademruimte)

Een derde van je bijdrage gaat naar het volgende goede doel:

https://bootvluchteling.nl

14 antwoorden op “Kennismakingsles 10 maart: hoe omgaan met stress, angst of andere mentale pijn?”

 1. Net een acht daagse mindful training afgerond bij Mintraas. De bijeenkomsten zal ik zeker gaan missen. Ik kwam altijd zo ontspannen en met veel energie thuis. Afgelopen periode was leerzaam en inspirerend. Voor het eerst lukt het me thuis of op het werk om een meditatie te doen, wanneer ik veel stress ervaar. Elke keer ben ik weer verbaast over wat zo n meditatie met je doet. Deze training is echt een aanrader!. Steeph super bedankt voor alles wat je me geleerd hebt!

 2. Ik ben onbevangen de 8 wekelijkse Mintraas-opleiding bij Steeph Custers gaan volgen. In deze cursus heb ik een leuke medecursiste ontmoet. De cursus steekt professioneel in elkaar. Ik ken Steeph als bestuurder, muzikant en vriend. Het was een nieuwe kennismaking; de Mintraas-docent. Hij heeft een prettige en pakkende stem. Hij kan goed uitleggen en voordoen….zonder dat het geforceerd overkomt. Mooi en helder. Goed te begrijpen.

  Er is veel meer bewustwording bij mij ontstaan over mijn lichaam, de Tempel waarin mijn ziel is gehuisvest. Ik doe minder op de automatische piloot en probeer bewust een activiteit te ervaren. Ik weet ongezonde stress herkennen en weet daar mee om te gaan. Met de nodige rust constateer ik negatieve ervaringen en weet ik die een plaats te geven en soms om te buigen naar een positieve actie.

  Deze Mintraas-opleiding heeft mij veel gebracht, met name Mindfull te zijn. De opleiding is een absolute aanrader.

 3. Op een hele ontspannen en laagdrempelige manier kennis mogen maken met mindfullness en de opbouw van Steephs cursus.
  Steeph weet waar hij het over heeft en stopt liefde en ziel in de cursus. Veel momenten van herkenning meegemaakt. Een aanrader om mee te starten.

 4. Hi Steeph, dank voor de heel erg fijn begeleide proefles. Ik vond het goed en inspirerend! Je doet het van nature, alsof je het altijd hebt gedaan 👍. Groet, Sandra

 5. Dag Steeph, het was bijzonder om bij jou de proefles te volgen.
  De combinatie van meditatie, uitleg, beweging en jouw persoonlijke uitleg en mintraas was compleet en bracht ons allebei ‘down to Earth’ en dichtbij onszelf. We gaan zeker aan de slag met het huiswerk (mooi compact schema!) en komen graag terug. Hartelijke groetjes Paul en Margo , Haarlem

 6. Bij praktijk Mintraas geweest voor een kennismaking met mindfulness en yoga. Ik vond het een inspirerende sessie! Door de achtergrondinfo, de heldere uitleg van oefeningen en het effect op lichaam en geest.
  Dank Steeph!

 7. Bijzondere proefles, opgebouwd uit gevarieerde elementen en een fijne begeleiding van de oefeningen. Zo wordt er vanuit verschillende invalshoeken een mooie ontspanning gecreëerd.
  Dankjewel!!

 8. Na de eerste proefles heerlijk geslapen! Stefano laat je op een comfortabele, laagdrempelige manier kennismaken met mintraas, yoga en mindfullness: een juiste balans en ontspanning voor geest en lichaam. Een echte aanrader!

 9. Hoi Steeph, wat heerlijk om op de eerste dag van juni een mintra sessie mee te beleven. Je doet het op een hele mooie, natuurlijke en kalme manier, zodat er een prettige, rustige en ontspannen sfeer ontstaat. Complimenten voor je uitleg en de variatie aan oefeningen. Jammer dat ik niet in de buurt woon voor de andere sessies.

  Groetjes, Joke

 10. De proefles met de “kwakdobbers” groep was passend voor de gevarieerde groepssamenstelling. Stefano gaf duidelijke en heldere instructies. Sommige ademshalingsoefeningen vergen meer training zoals van voet naar hart en hoofd naar hart . De yoga oefeningen zijn eenvoudig en geven een ontspannend gevoel vooral na een zware fietstocht met broers. Sommige vielen bijna in slaap. Hoort er ook bij. Alles kan en mag. Al met al zeer aan te bevelen als je je lichaam en geest wilt ontspannen en even weg wil van de dagelijkse sleur.

 11. Ha Steeph,

  Wat een prachtig initiatief om dit op te pakken. Ik heb helaas je verhaal op de club enige tijd geleden niet gehoord. Ik zou graag een keer een proefles bij je willen volgen. Ik leef namelijk al een groot aantal jaren in een wereld van ups en downs. Mindfullness en meditatie staan al een aantal jaren hoog op mijn persoonlijke verlanglijstje. Ik heb er alleen nooit tijd voor.

  Ik zou graag een keer deze zomer een proefles met je willen afspreken eind juni of juli. We gaan namelijk over een kleine 2 weken naar het afstuderen van Marc in de VS. Daarna maken we nog een mooie reis naar het zuiden. Dan nemen we de boys mee naar Nederland.
  Ik ga mijn best doen om nog voor onze reis een kop koffie bij je te komen drinken.

  Mel

  1. Ha Mel, zo hoor ik iets over jou, wat ik nog niet wist: dank daarvoor. Die proefles geef je graag na jullie belangrijke trip. Ik heb alvast een mintra voor je:
   Prettig of onprettig? Dat kan allebei!
   Effe angstig, ff dolblij?
   Het is als deze adem: alles gaat voorbij.

  1. He Fred,
   Leuk dat je meedoet. Tuurlijk een Duitse Pul…
   maar wel na afloop 😀
   Ik stuur je een email met aanvullende informatie, zodra ik een datum weet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *