Mindfultraining bij stress of ander ongemak.

Steeph Custers geeft trainingen voor heel Nederland met het alom toegepaste Mindful Based Stress Reduction- program (MBSR). In seizoen 23-24 zijn deze 8-wekelijkse cursussen ook live in Centrum Zeist mogelijk. Daarnaast begeleidt hij doorlopend groepen online op donderdagavonden.

  • Volgende reeks live-trainingen 8 vrijdagochtenden van 9.45 – 12:15 uur.
  • Data: 1-8-15-22 december en 5-12-19-26 januari 

Lees hieronder een en ander over inhoud en aanpak van de training.

Wat betekent mindful en wat houdt mindfulness in?

Mindful betekent letterlijk opmerkzaam ‘ het ontwikkelen van vaardigheden in mindfulness vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. In de training ontdek je een nieuwe manier van omgaan met oude patronen die soms in de weg zitten. Je gaat je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je leert makkelijker je grenzen bewaken. De mindset wordt rustiger. Met mindfulness leef je intenser en bewuster te leven. En dat mag af en toe ook speels met een knipoog of glimlach

Mindfulnesstraining? Bewezen effectief!

Mooie beloftes? Mindfulness­training kent een duidelijk omschreven programma, ook wel ‘Mindfulness Based Stress Reduction program’, MBSR, genoemd. De MBSR is door de jaren heen onderzocht, verder gefinetuned en inmiddels wetenschappelijk effectief gebleken. Wat het met je gaat doen, lees je hier.

Steeph Custers ook als Mindfullnesstrainer voor het CVM

Leren door te doen

Zijn het dan geen papieren beloftes? In de ­training leer je door te doen. Hij bestaat uit acht sessies van 2,5 uur, plus één hele dag. De training beslaat daarmee acht weken, een periode die goed te overzien is. Toch kan zo’n compacte periode lang genoeg zijn voor blijvende effecten. Kán, want tijdens de sessies leer je ­oefeningen, waarvoor je ook thuis dagelijks 3 kwartier minuten reserveert. In het begin is dat soms wennen, maar al den snel wil je niet meer zonder. Al met al leer je anders om te gaan met vastgeroeste patronen. Praktische informatie vind je hier

Benieuwd? Aanmelden?

Stuur je mail naar trainer Steeph Custers: info@mintraas.nl . Eventueel bellen is ook mogelijk!

En daarna??- Lees bijschrift foto!-

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *