8 weekse mindfulness training ook online mogelijk.

Wat leer ik?
Liever gezegd: wat leer ik mijzelf? Anders omgaan met teveel stress. Meer balans vinden in je werk en/of leven! Je gaat ontdekken welke fysieke, mentale en/of emotionele kwetsbaarheden je daarbij ervaart. Verwoorden, beleven, leren eigen maken op jouw manier. Je maakt kennis met verschillende meditaties, zoals de bodyscan, ademmeditatie en yoga. Mijn trainingen zijn geënt op het wetenschappelijk bewezen concept van Jon Kabat Zin. Je volgt bij mij de MBSR-training (Mindful Based Stress Reduction). Je ontdekt hoe stress of ander ongemak fysiek en mentaal werkt. Hoe je dat zelf kunt ombuigen. Je gaat dat in 8 lessen leren! Met voorafgaand aan laatste dag een hele dag mediteren en stilstaan bij jezelf. De lessen zijn telkens op donderdag. De stiltedag is op een zaterdag. Belangstelling? Vragen of inschrijven via info@mintraas.nl.

Je kwetsbaarheden onderkennen, er anders mee om leren gaan en je balans hervinden

Wat ga ik doen?
Je wordt verwelkomd in een groep tussen 4 deelnemers tot 8 deelnemers online. Bij mindfulness is het belangrijk dat je je eigen weg kiest.  Er zijn levensthema’s en meditaties die je daarbij helpen. De levensthema’s staan hier. Het trainen van je aandachtsspier (bewustzijn) staat bij iedere meditatie en yoga centraal. Je leert inzicht te krijgen door opmerkzaam te zijn. Ik geef je de ruimte om dat op je eigen wijze te doen. Ik bied je daarnaast reminders aan om ook mindful bezig te leren zijn. Lees bijvoorbeeld eens op welke wijze ik dat doe:  mintraas!

Kan ik meedoen?
Jazeker. Je hoeft geen ervaring in mediteren te hebben. Wel overleg ik graag met je of deelname jou echt kan helpen. Zodat we beiden geen verschillende verwachting hebben. Eerstvolgende trainingen starten medio november. Uniek is dat de 8-weekse training online ook plaatsvinden . Praktische informatie over deze cursus incluis tarieven vind je hier.*) Vragen of aanmelden kan via info@mintraas.nl .

Steeph Custers Online Mintraas-on-line per I-pad.

8 antwoorden op “8 weekse mindfulness training ook online mogelijk.”

 1. Steeph, ik vind het erg leuk om te zien dat je echt je passie hebt gevonden in dit vak en ons cursusgroepje met zoveel respect, sympathie, behulpzaamheid en humor hebt begeleid. Je hebt alle lessen zorgvuldig voorbereid en je past ze aan wanneer daar behoefte aan is vanuit de deelnemers (bijvoorbeeld wanneer bepaalde yoga-oefeningen fysiek niet gaan). Ik heb ook begrepen dat je enkele deelnemers tussendoor hebt gebeld, dat vind ik erg lief en getuigt van aandacht en maatwerk. Ik merk dat ik door de cursus bewuster ben geworden en anders omga met drukte, stress en de manier waarop ik mijn leven leid. Ik zit lekkerder in mijn vel en dat vind ik erg fijn. Dank voor deze mogelijkheid!

 2. Net een 8-weekse mindfullness cursus afgerond. Steeph is enorm enthousiast en betrokken tijdens (en buiten) de lessen! Hij denkt met je mee hoe yoga&meditatie op een persoonlijke manier passen en werken in jouw leven. Wat ik ook fijn vond is dat er naast gefocust bezig zijn ruimte was voor een gezonde dosis humor en lachen!!

  1. Heel herkenbaar, de feedback van Puck! Mocht je denken dat de training niets doet dan zit je er naast! Al vanaf les 1 weet Steeph je te inspireren. Ik ben niet de gemakkelijkste cursist met altijd veel willen ondanks mijn kwaal. Steeph heeft zich in korte tijd ingewerkt in een voor hem nieuw aandachtsgebied: parkinson. Op een inspirerende manier werken we samen aan een programma dat mij in toekomst gevraagd en ongevraagd gaat ondersteunen.

 3. Afgelopen periode deze reeks mee kunnen maken. Ik heb het als een erg waardevolle en bijzondere periode ervaren. Steeph is daar waar je wat extra begeleiding nodig hebt en biedt een uitdagend maar ook persoonlijk programma aan. Het is wel prettig al wat ervaring te hebben met midfulness alvorens je deze cursus start, maar als je dat doet raad ik Steeph zeker aan!

 4. Van mei tot juli de 8-weekse training gedaan bij/ en met Steeph,
  waardoor mijn aandacht en oplettendheid weer op dreef!
  Nieuwe inzichten opgedaan en werkwijzen hielpen mij zeer
  het gaat weer minder gespannen en veel milder in mij tekeer.
  Mijn ochtendrituelen incl. meditaties geven sturing en kleur,
  en met iedere ademteug opent zich voor mij een nieuwe deur.
  Door mintraditaties ik op een nieuwe manier verbinding ervaar
  en vind mezelf zeker niet meer een ” oude knar”!
  Bedankt Steeph en namaste!

 5. Steeph is een trainer die met ons meegaat, naast ons staat en niet boven ons. Steeph heeft niets van een goeroe maar alles wat een goede begeleider moet hebben: mildheid, kracht, geduld en kennis. Steeph oordeelt niet en leert ons wat hem zelf hielp, zonder ook maar enigszins dwingend te zijn.

 6. Ik vind dat Steeph een heel fijne uitstraling heeft en ons zonder oordeel begeleid. Hij remt ons met een twinkeling tijdig af als we teveel in ons hoofd gaan. Tegelijkertijd ervaar ik bij Steeph ook veel ruimte. Na de cursus ontvangen we direct snelle nazending van het cursusmateriaal. En zijn cursusmateriaal is tip top! Ik sla alles op in dropbox en kan zijn meditaties overal afspelen vanuit mijn telefoon. Geen dure meditatie Aps meer nodig 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *